Det er ikke lige til at se det, men Salon Pjusk & Strit har til huse i en tidligere carport. Frisørsalonen virker ellers som en helt integreret del af villaen på hjørnet af Bergmannsvej og Bøgeløkken. Jeg bliver modtaget af en smilende Britt, der hurtigt præsenterer mig for Anni Kragh i stolen foran det store spejl. Lokalet er lyst og venligt med den lave efterårssol ind ad vinduerne.

Britt Ebbesen blev uddannet frisør i 1986, men har her i november haft salon på hjemadressen i 10 år.

– Jeg har været omkring i frisørverden gennem mange år, og også haft stor salon med flere ansatte, men jeg har det godt med at arbejde alene her på Bøgeløkken. Det betyder meget for mig, at vi har god tid. Der opstår et tillidsforhold mellem kunderne og mig. Penge i kassen er ikke altafgørende.

– I det tillidsforhold er det vigtigt, at kunden også kan komme af med sine bekymringer. Man er en slags psykolog. Det er så lige så vigtigt, at der er en fortrolighed. Jeg har så absolut min egen tavshedspligt, understreger Britt Ebbesen og kigger alvorligt hen over brillerne, mens hun lægger lys farve i Anni Kraghs hår.

– Mange benytter også besøget i salonen som en pause i en hektisk hverdag. Specielt mændene. Jeg har vel omkring 30% mænd som kunder.

Hvad er det så kunderne vil have i dag?

– Helfarvninger er der ikke så mange af mere, der er flere reflekser og store krøller. De store krøller er mest til unge piger med halvlangt hår. Nogle få får permanentet håret, men det er ikke permanent som i gamle dage. Ellers er det klip – jeg elsker klip!

– Jeg prøver at følge med udviklingen. Vi er nogle stykker, der kører butikker alene, der tager på kursus regelmæssigt.

Anni Kragh understreger vigtigheden af at støtte de lokale forretningsdrivende.

– Især når man er tilfreds. Og det er både min mand og jeg. Det er af stor betydning, at der er en god kemi. Man skal forstå hinanden.