I dag er der desværre rigtige mange par der ikke kan blive gravide – ofte kæmper de med det i årevis, og for nogle lykkes det desværre ikke at få det kærlighedsbarn de drømmer om.

Fertilitetsproblemer er et enme der stadigvæk er tabubelagt – og det selvom der i Danmark hvert år er omkring 10.000 kvinder i fertilitetsbehandling.

Undersøgelser viser at nedsat frugtbarhed er den mest hyppige kroniske sygdom blandt 25-45 årige i Danmark – det vil sige, at det er mere udbredt i aldersgruppen end diabetes, astma, psykisk sygdom og kræft!

Her hos mig i helhedsHUSET oplever zoneterapeut Tina Stuckert også den stigende tendens. Gennem alle de 6 år hun har arbejdet med zoneterapibehandlinger, har hun hjulpet barnløse par. De fleste gange er det kvinden der kommer i klinikken, og vil have hjælp til at blive gravid – typisk efter at de har prøvet selv i et års tids.

Som regel anbefaler Tina at parret bliver tjekket ved lægen, for at vide om der er noget de som par skal være opmærksom på i forhold til at kunne blive gravide, men hun hjælper også par, der ikke ønsker en undersøgelse.

Ofte er kvinderne meget kede af det og bange for, at det ikke lykkes for dem at få et barn. De er meget stresset, ude af balance og ser nogle grimme sider af dem selv, de ikke kender. Måske bliver de kede af det når veninder og familiemedlemmer bliver gravide, selvom de aller helst vil glæde sig på deres vegne.

Når man går til en behandler for at få hjælp, er det vigtigt at få sat ord på sine følelser og frustrationer og derefter arbejde holistisk på problematikken – hele vejen rundt. 

Der er undersøgelser der tyder på at mandens sædkvalitet kan blive dårligere i en periode, hvis han er/har været udsat for et traume, sorg el. lign. 

Kvinden er oftes meget stresset – og påvirkes af både sorg, skam og mindreværdsfølelse –  hun skal have styr på æggeløsningen, hvornår skal de have sex (hvilket ikke er særligt sexet), for slet ikke at tale om, at det er hende der får menstruationen og dermed svaret på at de ikke er blevet gravide – igen… Det kan være hårdt for selvværdet og for parforholdet.

Så at komme til en behandler, der kender til denne udfordring og de følelser og frustrationer der medfølger, kan være forløsende i sig selv. 

Selve zoneterapibehandlingen giver en rigtig god udrensning, booster hormonsystemet og give ro i kroppen, og da en stresset krop er en af de største modspillere, når man vil lave en baby, så er netop ro og balance i kroppen vigtigt! 

Igennem zoneterapi får kroppen lov at slappe af, og tankerne får en hvilepause og derudover hjælper behandlingen også på troen på at det lykkes.

Hvis man som par skal i fertilitetsbehandling, er det også et rigtig godt supplement at vælge zoneterapi, da man påvirker hormonsystemet, livmoderen og æggene. 

Uanset hvor i processen man er, er zoneterapien altid en meget positiv form for selvomsorg, hvor kan selv kan gøre noget der rækker ud over selve fertilitetsbehandlingen.

Tina har mange gange set drømmen gå i opfyldelse når det lykkes hendes kunder at få deres kærlighedsbarn. Man forstår så godt, hvordan det kan glæde enhver behandler, når man som Tina får den glade besked: Vi er gravide, tak!