… er det et ord? Det er i hvert fald et emne, som mange har nævnt for mig de sidste par måneder…
og jeg kender det godt… vi spiser liiige lidt mere sødt og usundt end vi plejer i denne tid.
Flere har sagt til mig, at NU er det tiden at gøre noget, hvis det ikke skal løbe løbsk

Men hvad er der egentlig i vejen med at trøstespise?

Det største problem i det er, at kroppen bliver vant til sukkeret og skriger efter mere… og mere…

Det bliver lynhurtigt en vane (!) og der kan faktisk gå en rum tid, før vi bliver opmærksomme på den nye vane, ja måske er den ikke engang ny… måske giver krisetiden bare ny plads til at opgradere vanen til nye højder.

Og her er det så på sin plads at komme med en advarsel: Gå ikke på slankekur! 

Selvfølgelig kan man tabe sig på en slankekur – det lykkes for mange, men desværre ender anstrengelserne ofte med, at man tager det hele på igen – og endda lidt til. Vi kender udtrykket jo-jo-vægt, og mange af os har også erfaret det på egen krop.

Kurene udsætter vores krop for en stressende kamp, hvor kroppen kæmper for at opretholde sin vægt og sine næringsstoffer. Jo strengere kuren er – jo mere kæmper kroppen imod og holder på alt den næring den kan. Kroppen tror der er hungersnød!

En anden ting er, at kure er svære at holde og kræver en masse viljestyrke. Når kuren startes har vi typisk gåpåmod, og tro på, at NU skal der ske forandringer. Og så sker det… igen. Slankekuren er for svær at holde, og din krop skriger på alt det “forkerte”, og forpurrer din plan. 

Men uanset hvor dårlig du er til slankekure, har du mindst lige så gode chancer for at komme de overflødige kilo til livs, som alle andre. Det har du, fordi 80% af et vægttab handler om det mentale, og derfor er det også logisk, at almindelige slankekure ikke virker på længere sigt.

Det der virker er opmærksomhed og at bruge vores tanker rigtigt. Det der virker er små ændringer, der skridt for skridt gøres til vores nye virkelighed. 

En anden ting der virker, er nydelse, glæde og selvkærlighed, og så handler det om kropsbevidsthed. Hvis vi (gen)lærer at mærke efter, så ved vores krop godt, hvad der er godt for den, og den ved hvornår det handler om sult efter mad og hvornår det handler om savnet efter et kram, kedsomhed eller måske manglende selvkærlighed. Vi skal bare lige huske kroppen på, hvordan det nu er at være opmærksom og så handle på det vi mærker.

Jeg ved fra mine slankeforløb i helhedsHUSET, at det virker. Og ikke nok med at det virker… det føles også fantastisk godt at være selvkærlig og opmærksom – og så sætter det stressniveauet i kroppen ned samtidig 🙂 det er en win-win 🙂