Har du prøvet at sammenligne Thurø By med Marstal? Det har du måske ikke. Det vil heller ikke være særlig rimeligt. Det er to forskellige typer byer. Men Thurø By har med sine 3.400 indbyggere 50% flere indbyggere end Marstal. Lidt pudsigt. Vi har slet ikke det bymiljø Marstal har. Og udefra synes Thurø By næsten helt død.

Men det snyder. Der er masser af aktivitet på Thurø. Denne udgave af Thurineren viser det med al tydelighed.

Coronakrisen satte sit præg på sommeren. Men ikke kun til den dårlige side. Ser vi på øens turisme, hvor vi taler om snesevis tusinde besøgende, er det gået rigtig godt. Det viser vor lille rundspørge.

Samtidig er der igen liv i foreningsarbejdet, og flere foreninger har været ude og hente penge til deres arbejde. Et arbejde båret af frivillige. Det tegner vi også et billede af.

Vi kender ugebladenes lange portrætter af mere eller mindre interessante personer. Og det kan selvfølgelig være spændende at få et indblik i nogle andre menneskers liv. Vores præst Thomas Aallmann giver igen et levende portræt af en ganske vist afdød thuriner. Men en mand der fulgte sit indre kald.

I dette nummer af Thurineren får du også en ganske anden slags portræt.

Vi tror alle sammen på bæredygtighed og genbrug. Vi har alle været inde i genbrugsbutikker. Men har du stået ved siden af en 50 tons store knusemaskine på larvefødder, der gør affald til genanvendelige materialer? Har du stået ved et næb til en maskine, der klipper i jernplader, som var det smør? Eller set en maskine, der knuser træpaller til flis og tager alt metal ud af flisen? Det har jeg, for jeg har fulgt thurineren Tonny Madsen rundt i nogle af hans “genbrugsbutikker”.

Den 10. september er der valg til et helt nyt Lokalråd for Thurø. Er det et slag i luften, eller kan vi gøre det til et nyttigt instrument for hele øen? Det er nok op til os selv.