Mens dagene bliver lysere, vender vi lige så stille tilbage til et mere normalt liv.  Sikkert ikke en normal tilværelse som før pandemien satte ind. Vi kan nok vente en lang opstartsperiode. Alligevel kan vi have lært noget omkring vort sociale liv og ikke mindst hjemmelivet sammen med børn, der ellers har travlt med skole og fritidsordninger. For mange børn og forældre har det været en udfordring. Forhåbentlig også en udfordring, der kommer noget godt ud af.

For nogle uger siden fik de fleste af Thurøs lystbåde vand under kølen. På forsiden er det en søsætning fra Mejerihavnen. Mange både flytter fra haverne ned til de mange bådebroer. Vi tager et kig på et væsentligt hjørne af Thurøs sejlerliv. Det sker i en snak med Thurø Sejlklub, der fylder 80 i år.

Det kan være svært at forestille sig de mange forretninger, der engang var spredt ud over Thurø. Vi havde flere slagtere, bagere og især mange købmandsforretninger. Det var en tid, hvor vi ikke havde mulighed for at køle vores madvarer ned. Man handlede ind fra dag til dag. De fleste små købmandsforretninger fungerede samtidig som sociale mødesteder drevet af sømandsenker, der gik alene hjemme med ungerne, mens manden var på søen.

I denne udgave tager vi et kig på nogle af de få forretninger, vi har tilbage på Thurø. Helt i tidens ånd er det et par veldrevne livsstilsbutikker. 

Som nogen af jer vil vide, har vi via fb thurineren givet øens arrangører lidt mere tid til at komme på banen med nye arrangementer i sommermånederne. En del af dem har vi sat på opslagtavlen bag i magasinet. Men mange arrangementer, som vores spændende loppemarked, er udskudt til næste år.

Vi kan til gengæld åbenbart vente en dejlig tør sommer. I et brev fra kommunen forlyder det, at renoveringen og den delvise lukning af broen skal foretages i en tør periode, altså juni-juli. Den garanti tror jeg ikke engang meteorologerne tør give.  Men helt ærligt. Thurø har tusindevis af gæstende turister i sommermånederne. Alene hundredevis af gæster på øens to campingpladser hver dag. Dertil mange hundrede i Smørmosen, i B&B og sommerhuse mm. Vi har lige haft lukning på grund Covid-19, og så sætter man en ny forhindring op. Det er en ommer – ikke i sommer!

Nu må I alle ellers have en rigtig dejlig sommer. Husk at Thurø har et smukt afvekslende landskab, der indbyder til ture i det fri. Søndagsturen er denne gang et forslag til den traditionsrige tur langs vandet fra Blåby til Gambøt.

God læselyst!