På Møllegaardens Strand Camping, der ligger direkte ned til Skårupøre Sund, tikker bestillingerne ind i en lind strøm, men campingchef Knud Albertsen er ved at trappe ned og holder kun åbent i tre måneder, det ændrer dog ikke på hans trylleri og gæstfrihed.

På sådan en solbeskinnet og vindstille eftermiddag i marts med udsigt til blå himmel og hav, er der vel ikke noget at sige til, at Møllegaardens Strand Camping i 2017 løb med titlen “Europas smukkest beliggende campingplads”.

Det skete efter en afstemning på Campisternes Rejseportal, og campingfolket er vel de største eksperter på det område. Plaketten hænger som dokumentation på administrationsbygningen.

– Og det skaffer kunder, erklærer campingchef Knud Albertsen med stolthed i stemmen, mens han fra altanen på 1. salen nyder udsigten ud over naturskønne Skårupøre Sund.

Opdagelsesrejse til Thurø

Europamesterskabet i 2017 var nu nok ikke årsagen til, at 2020 blev den hidtil bedste sæson i de 36 år, Knud Albertsen har drevet campingpladsen. Corona-restriktioner holdt som bekendt danskerne hjemme fra charterferien sydpå, og i stedet tog de på opdagelsesrejse i deres eget ganske, danske land. Som Knud Albertsen skriver på hjemmesiden:

“Sæsonen blev lidt styret af den ulykkelige situation, som vi alle stod i og fortsat står i. Det blev den sæson, hvor “ændringsparathed” var alt afgørende for alle”.

Men intet er så skidt, at det ikke er godt for noget. Og Møllegaardens Strand Camping er klar til endnu en successæson.

Mageløs gæstfrihed

– Vi holder åbent tre måneder, fra 21. maj til slutningen af august, og bookingerne tikker allerede ind i en lind strøm, siger Knud Albertsen og viser et eksempel:

“Kære Knud, vi vil gerne udvide successen fra sidste år og kan nu udvide med endnu en campingvogn, så denne booking forhåbentlig kan lade sig gøre med tre enheder… Vi håber, at du har plads og lyst til vores besøg igen”.

Og Knud Albertsen svarer:

“Hvad gør vi dog ikke for de kunder, vi gerne vil se igen… Efter diverse tryllerier er det lykkedes for mig, at I får tre pladser ved siden af hinanden…”

Kunden giver tommel op:
“Kære Knud.
Verden ville være et trist og ørkesløst sted uden din oase…. og mageløse gæstfrihed”.

Slut med fastliggere

Dette skulderklap tager Knud Albertsen til sig. Til gengæld må han, efter 35 år med fastliggere, konstatere, at denne del af campinglivet er et sluttet kapitel, fordi campingchefen så småt er begyndt indflyvning til nedtrapning, og fastliggere kræver tid og kræfter.

Til gengæld bliver de 80 pladser optaget af gæster i campingvogn, autocamper, som der kommer flere og flere af, og telte, som der var mange af sidste år. Mønsteret tegner til at blive det samme i år. Og måske kajakklubben med følgebil også kommer et smut forbi igen…

Hvad har I lært af covid-19?

– Ekstra fokus på rengøring, afspritning af hænder, og i det hele taget at restriktionerne bliver overholdt. Det har gæsterne taget til sig, og vi fortsætter selvfølgelig med at passe på, understreger Knud Albertsen.