Det så mildest talt lidt trist ud med nedlukningen af Danmark i starten af Corona-krisen. Her på Thurø fik vi så oven i købet en lukning af Thurø-dæmningen. Heldigvis viste det sig, at broarbejdet kunne udføres på nogle få dage og ikke som annonceret en lille måned.

Det ser ud til, at meget rettede sig op, når vi taler om de virksomheder på Thurø, der i vid udstrækning er afhængige af turismen. Thurøs mange B&B’er, sommerhuse og ferielejligheder har været godt booket.

Men hvordan er det gået for nogle af de største turistaktører på Thurø?

Ø-Bryg
Brygmester Erik Nielsen:
– Vi har slået alle rekorder. Omkring halvdelen af de 12 bryg vi producere er udsolgt – eller rettere drukket. Vi har også været glade for den lokale opbakning.
– Vores event med den cyklende pizza-bager var så stor en succes, at der var udsolgt tidligt på den sidste dag.
– Den lokale bryg “5700” er gået særdeles godt. Det er en øl med et strejf af boghvede. Også salget til restauranter er gået rigtig fint, slutter Erik.

Thurø Strand Camping
Louise og Thorkild Harnfeldt:
– Det  gik over al forventning, på trods af et lidt blandet juli-vejr, siger Louise.
– Vi er enormt glade for tilstrømningen af danskere. Vi havde simpelthen helt udsolgt i 3 uger i juli. Det er første gang, det er sket. Og det fortsætter endda her efter skoleferien. Nu er det seniorer og tyskere. Omsætningen er vel steget 20-25% i forhold til sidste år.
– Nu bakker vi selv op i Danmark. Vi tager en tur til dejlige Bornholm, når vi lukker her, tilføjer Thorkild med et smil.

Thurøstuen
Camilla Andersen og Thor Petersen:
– Vi fik en overraskende god start. Rigtig mange blev sendt herop fra øens B&B’er og ferielejligheder. Det skal de have tak for!, siger Camilla.
– I første uge efter lukningen var der lige så mange spisende gæster som normalt på to uger. Det var også dejligt at se mange lokale thurinere på Stuen.

Smørmosen Strand og  Minigolf
Mike Tulin Holmgaard  Kristensen
(Mike driver Smørmosen og Minigolfen sammen med sin tvillingebror Simon og søster Trine og deres far Lars, der lige nu har travl med at udvide sit hus):
– Vi har været heldige. Vi mistede stort set kun Påsken. Nogle har siden holdt sig lidt væk fra Minigolfen på grund af Coronaen, andre kom så til, da de skulle holde ferie i Danmark. Alt ialt har vi haft det samme antal spillere på Minigolfen som sidste år.
Har I nogle ønsker, I lejer jo grunden af Svendborg Kommune?
– Vi kunne godt tænke os en opgradering af toiletfaciliteterne med et handicaptoilet. Der kommer mange ud i området fra plejehjem i ydersæsonerne, slutter Mike.