Tak er kun et fattigt ord. Er der engang nogen der har sagt. Jeg er ikke enig. Vi skal huske at sige tak.

Julen nærmer sig med hastige skridt og hvis vi ikke allerede har fordøjet sommerens strabadser, er det ved at være tid. En underlig tid med uvante restriktioner for så vidt angår ens personlige frihed. 

Når vi kigger ned over den sydfynske økonomi, lader det til, at der skal mere end en Corona virus til at slå os ud af kurs. 

Foreningslivet er presset, men for mig at se, har det i gevaldig grad øget kreativiteten. Restriktioner der indfases med kort varsel, løses uden tøven af de frivillige med ændrede træningsmønstre, tider og mindre grupper. Det stiller store krav til planlægning og hold da op hvor har vores foreningsliv været gode til det. 

Derudover ser vi fortsat en fantastisk udvikling med nye initiativer af ildsjælene bag foreninger. For eksempel Thurø Foreningsfitness som forventeligt står klar i starten af det nye år. Det er et stort og investeringstungt projekt hvor det at nå i mål med økonomisk finansiering bestemt ikke blev lettere med baggrund i Corona. 

Hvad gør man så? Man lader kreativiteten spire og kombinerer fondsansøgninger med folkeaktier således at menig mand/kvinde får muligheden for at bidrage til projektet. Kæmpe succes og projektet nåede i mål.

Tåsinge Gymnastik forening etablerer en super fed OCR bane, hvilket kun kan lade sig gøre, fordi foreningen forstår at navigere både med interessenter fra de andre nærliggende foreninger samt kommunen. OCR banen skaber selvfølgelig en masse muligheder for gymnastikforeningen. Samtidig giver den en masse godt til nærområdet idet ALLE må benytte sig af den. Det vidner om fremsyn, at man tænker synergier frem for alene at fokusere på sin egen forenings drift.  

Ens for de to projekter er, at der er lagt ufatteligt mange frivillige timer i at få enderne til at nå sammen og hvor har de frivillige fortjent stående applaus. For deres ihærdighed kommer os alle til gode.

Så til alle jer frivillige: Tak.