Som ny klummeskribent ud i det æstetiske og indretningsmæssige område ligger alverdens muligheder næsten serveret på et sølvfad. Det er bare at tage for sig af retterne, dvs. alle de emner, som har med æstetik, indretning, farver, belysning, planter, trends, etc. at gøre. 

Og apropos sølvfad: …hvem har i dag et sølvfad? …hvad bruger de det til?…står det fremme?…er det ikke grimt?… det kan da ikke være moderne!? Der er jo ikke noget, som pr. definition er grimt, hverken ting, former eller farver. Når noget så alligevel bliver vurderet som værende grimt, er det ofte fordi, det ikke passer til omgivelserne. 

Når man indretter eller som det hedder på nydansk “styler” sit hjem, hentes inspirationen og stilen ofte i trådene der fører til dansk eller nordisk design. Kaare Klint (dansk arkitekt 1888-1954) var optaget af at designe møbler, som levede op til en moderne tilværelses enkelthed, som på sigt kunne
massefremstilles og som var tilpasset menneskets proportioner. For at beskrive Kaare Klints visioner vil vi i dag bruge ordene minimalisme, funktionalitet og autencitet, og hvis de krydres med naturens lyse farver, ro og hygge, har vi skabt den nordiske stil.

Vi har det godt med denne stil. Den passer til vores temperament, vi er en del af fællesskabet og de gode idéer kan vi finde overalt i boligbutikker, på nettet og på de sociale medier. MEN kan det blive lidt kønsløst, lidt for hen-agtigt eller bare en anelse upersonligt?

Det er her, at det “grimme” sølvfad kommer ind i billedet. Når stuen – eller et andet rum – er indrettet med smukke, lyse, rolige, afdæmpede, hyggelige og nordiske farver og materialer, vil det –  til forveksling – ligne noget fra et boligmagasin. Men det er først når sølvfadet kommer på banen, at indretningen lever. Sølvfadet kan være med til at give lidt stil og personlighed: hent de sjove grene, de mærkelige sten, mosset fra græsplænen (der er rigeligt), de smukke bær, muslingeskaller og andet lækkert fra naturen som ungerne har fundet og præsentér det på sølvfadet. Det er nu, at det “grimme” sølvfad bliver grimt på den “cool” måde. 

Det er ikke et spørgsmål om at finde ting, der skal passe til indretningen. Det er mere et spørgsmål om at få de “grimme” ting – som ikke har den rigtige stil – til at være en aktiv del og være der, hvor rummet lever. Kontraster er med til at skabe et levende og personligt rum. Når alt passer perfekt sammen, er det godt at bryde med et sølvfad, en gammel stol, en mærkelig billedramme, en rusten dåse, etc…