Træningslejr

Ida slog en hole-in-one på Knastens nye minigolfbane 

Vejrlig var hård ved de gamle minigolfbaner i træ og filt, og derfor brugte værestedet Knasten af opsparingen fra forældrenes kontingenter til nye minigolfbaner i genbrugsplastic

Festflaget er oppe ved indgangen, og på bordet ligger friske æbler stablet i en skål og byder velkommen. Småkager frister i kagedåsen. Der er frit valg for alle børnene i værestedet Knasten. Skal, skal ikke…

Denne forårsdag er lidt særlig, fordi der er premiere på de nye minigolfbaner, og det er ikke svært at lokke ungerne til tage fat i køllerne, selv om nogle af dem er i gang med en omgang hockey på den lukkede boldbane med de små mål.

– Vi skal i Thurineren. Jaaaeeee.

Og så springer de over banden og sætter kurs mod minigolfbanerne.

De er måske ikke så sjove og finurlige som dem ude i Smørmosen, der jo er noget helt specielt, men så kan børnene i Knasten bruge deres egne minigolfbaner som en slags træningslejr. Så de kan stå distancen i Smørhullet.

Veninden jubler: Flot Ida!

– Flot Ida, jubler Vera, da veninden med et sikkert kølleslag slår kuglen direkte i nettet via slisken for enden af bane 5.

– Hun går også til golf…, tilføjer Vera.

Okay, det forklarer jo en del. Altså det der med boldøjet og hole-in-one.

Claus Bang, daglig leder i Knasten, fortæller, at de nye minigolfbaner er bygget i genbrugsplastic, og de erstatter nogle udtjente og forgængelige forgængere, der var bygget i træ med filt, og ikke kunne håndtere vejrliget.

Sjovere og bedre

– Men de er sjovere og bedre end de gamle, indskyder Louise.

Og Claus fortæller videre, at Knasten selv har finansieret købet af minigolfbanerne. 

– Det vil jeg da godt slå et lille slag for. Vi prøver hvert år at spare et beløb op, så vi har noget at gøre godt med.

Altså et overskud fra forældrenes kontingentbetaling.

Ros til forældrene

– Vi har en rigtig fin forældreopbakning, og tre forældre hjalp til, da vi skulle samle og lægge de nye minigolfbaner på plads, siger Claus Bang og tilføjer, at Knasten tilbyder en lang række aktiviteter udendørs. Med og uden bold.

– Ellers er det bare kedeligt, supplerer Freya, der lytter med.

Claus Bang smiler, og det gør han i øvrigt tit og ofte, fordi han føler sig hjemme på Knasten, hvor han har været leder siden 1997.

I den daglige drift har han hjælp af pædagog Tina Rosenlund og pædagogmedhjælper Lasse Boie.