Selvom sol og varme lader vente på sig, er der alt mulig grund til at være i godt humør.

Vi har nu klaret os igennem vinter og forår med ganske betydelige begrænsninger i vores muligheder for udfoldelser i henhold til restriktionerne for så vidt angår Covid19. 

Samfundet lukker nu gradvist op igen og det sydfynske restaurations-, kultur- og foreningsmiljø står klar med åbne arme til at tage imod os alle.

Det glæder mig enormt, at se gader og stræder fyldt med mennesker igen. Se de glade folk som har hungret efter muligheden for at nyde en frokost og et godt glas.

Mange sydfynske ildsjæle er i fuld gang med planlægning, så vi igen kan få kulturelle oplevelser i særklasse i det sydfynske. Vi skal huske, at det er helt unikt, med alle de tilbud vi har på Sydfyn.

Vores ganske formidable kulturliv, er ikke opstået af sig selv. Det skal vi værne om. Læsset trækkes primært af ildsjælene og understøttes af byens erhvervsliv og sidst, men ikke mindst dem som benytter sig af tilbuddene. 

I en foranderlig tid, hvor man helst på alle tider af døgnet, skal kunne fremvise en negativ coronatest, kan jeg være nervøs for, at vi som forbrugere, lader vores impulsivitet begrænse idet de nuværende restriktioner relateret til Covid19, gør alting en smule mere besværligt for os.  

Hvis vi vælger at lade os begrænse, kommer det til at gøre rigtig ondt på erhvervslivet og de kulturelle tilbud. 

Opfordringen herfra er derfor ganske klar. Se at få en test og kom ud og nyd Svendborg. Testen er ”gyldig” i 72 timer og tænk sig alt det man kan nå på 3 dage! 

Personligt er jeg ganske optimistisk og begejstret for den fantastiske sommer vi går i møde – Og som bekendt, er der intet der smitter mere end begejstring, så jeg håber I vil lade jer smitte af min.