Jan Schou, kunstnerisk leder i Rottefælderevyen, har i 20 år boet på Thurø i et lille hus med havudsigt ved Røgeriet, når han skulle lave sjov i Danmarks ældste serveringsrevyteater i Caroline Amalielunden.

Men ikke i år, da ejerne er flyttet ind. Han blev så at sige hjemløs, og derfor søgte han via Thurinerens facebookside en ny adresse at “revy-feriere på” hen over sommeren. 

– Og det har jeg fået. Jeg ville holde fast i at bo på Thurø, det er jo som at komme hjem, og derfor er jeg glad for, at det er lykkedes, siger Jan Schou. 

På grund af covid-19 og de restriktioner, der følger med, er årets Rottefælderevy, “solen bag skyen”, som det poetisk hedder på hjemmesiden, flyttet fra det intime teater, hvor publikum sidder tæt ved små serveringsborde, derude i skoven ind til Svendborg Teater i midtbyen.

I kunne jo kalde årets Rottefælderevy: Jamen, hvis vi får lov til at lave sjov…

– Vi plejer ikke at have en titel, men om det bliver til noget? Det satser vi på, det er op til Mette Frederiksen. Men vi kan holde god afstand i teatret, forklarer Jan Schou, og som han gav udtryk for i en pressemeddelelse sidste år, da corona slukkede lyset i Rottefælden. 

Jeg savner det hele, for nu finder jeg virkelig ud af, hvor meget kultur betyder for vi mennesker, det er næsten nemmere at undvære mad.

Han har netop her i midten af marts været sammen med årets revyhold for at få snakket lidt om tingene, blandt andre kapelmester Jens Krøyer, og de andre på scenen: Mikkel Schrøder, Joachim Knop og Rikke Hvidbjerg.

Rottefælden har premiere på sin 137. sæson torsdag 3. juni.

– Vi begynder med at øve i København 26. april, og 1. maj rykker vi sydpå til Svendborg, oplyser Jan Schou, der blev kunstnerisk leder i Rottefælderevyen i 1999. 

Og alligevel er det kun hans 22. sæson som kunstnerisk leder…

Men det skæve regnestykke går op på logisk vis, fordi Rottefælderevyen anno 2020 blev slettet af covid-19-censuren.