Der er ingen tvivl om, at vi her op til jul lever i aflysningernes tid. Vort liv i det offentlige rum har fået omfattende begrænsninger og det sociale liv
er falmet. Til gengæld kan vort familieliv have en chance for at blomstre. Her kan vi støtte og stimulere hinanden inden for hjemmets rammer.
Julen er også lysets tid. De mange lys på husene og i haverne jager mørket på flugt. En tradition der nu strækker sig gennem de mørke vintermåneder. Det hygger gevaldigt.
Når vores præst Thomas Aallmann skriver om den ”Glade Jul”, står det lidt i kontrast til det gaveræs, der også er en del af julen for mange af os. For egen regning vil jeg opfordre til at holde fast i glæden; glæden ved at give (og her er det ikke beløbets størrelse, der tæller), glæden ved de små ting i livet, glæden ved den smukke natur og glæden ved at bo i en del af verden, der ikke er ramt af naturkatastrofer og politisk kaos.
Men glæden må ikke blive en sovepude.
Det er vigtigt, at vi forsvarer og udbygger de demokratiske værdier, vi har tilkæmpet os gennem generationer. Det gør vi ikke ved at være tilskuere til
udviklingen. Thomas Aallmann fremhæver det i sit indlæg med et citat af Edmund Burke: ”Det eneste vi skal frygte mere end onde mænd er gode mænds ligegyldighed”.
Nu var Burke en konservativ engelsk politiker og filosof i 1700-tallets mandsdominerede England. I dag skal vi i den gode ligestillings navn nok indsætte mennesker i stedet for mænd. Vi skal være på vagt overfor ligegyldigheden, for den har en god grobund i egoismens selvpromovering.
Tilbage til det lokale.
På den lokale front ligger det ikke helt stille. Vi har heldigvis en positiv aktivitet. Lokalrådet er godt på vej og er netop nu klar til at uddele 200.000 kroner til gode projekter på øen. Men I skal skynde jer!
Boldklubbens førstehold i fodbold
på både herre og kvindesiden klarede sig rigtig godt gennem sæsonen. Helt i top endda.
Det ses tydeligt på billederne inde i magasinet.
Netop i denne tid er det 30 år siden, at Thurø Boldklub trykte den første udgave af Thurineren.
Før den tid hed bladet ”Fodbolden på Thurø”. Nu ville boldklubben imidlertid have mere udsyn i sin tryksag og henvende sig til hele øen. Det er vi glade
for, at de gjorde.
Hele sommeren har Thurø fået fin reklame på TV2. Tidligere chefredaktør for Jysk Fynske Medier og politisk redaktør Troels Mylenberg sørgede for, at der i lang tid stod ”Thurø” oppe i TV-skærmens højre hjørne, når han rapporterede om nationalpolitiske spørgsmål fra regering og Folketing. Det gjorde han fra sit hjem i Gambøt. Ham tager jeg en spændende snak med om lidt af hvert.
God læselyst – og de bedste ønsker for en glædelig jul og et lykkebringende nyt år!