Hunden Balder ser umiddelbart stor og frygtindgydende ud som den tager imod mig ude på Skovgården. Men for pokker, en bidsk vagthund skal vel ikke logre med halen og se på dig med blide brune øjne? Nej da, for den er blid som et lam.

Den venlige Broholmer er min velkomst på Skovgården i svinget mellem Flagebakken og Grastenvej. Livsstilsbutikken hedder mere bekendt Rubæk Interiør, og stedet er bl.a. også kendt for sit store og hyggelige julemarked i de gamle stalde.

Rubæk Interieur har fast åbningstid onsdag og torsdag mellem 14 og 17.30 samt efter aftale ugens øvrige dage. I det meste af juli og indtil midten af august, turistsæsonen, er der dog åbent alle dage fra 11-17, med lørdag lukket.

Jeanette Rubæk handler især med vintage brugskunst og boliginterieur.

– Jeg har været samler hele mit liv, understreger Jeanette Rubæk. Jeg har elsket at gå på markeder og plukke smukke ting ud siden min tidlige ungdom. Startede som helt ung selv med at samle keramik.

Jeanette Klinggaard Rubæk er opvokset på Taasinge, men har boet på Thurø i 30 år. Da hun og manden flyttede på Skovgården med to af deres tre piger for syv år siden, var der heste. Men da den yngste af pigerne flyttede hjemmefra for et par år siden blev den sidste hest solgt.

Dele af Skovgården er under ombygning. Hvor der før var lade, er der nu et stort nydeligt rum med rå murstensvægge, hvor Jeanette Rubæk udstiller sit udlejningsservice.

– Hvorfor ikke blande service i farver man kan li’ ? spørger Jeanette Rubæk. Hun har sat nogle farverige og afvekslende bordopdækninger op i det store lokale ved siden af selve butikken.

– Mange ønsker i dag en mere personlig borddækning i stedet for det mere traditionelle. Her kan jeg tilbyde nogle varierede opdækninger, der gør det lidt mere festligt. Man kan selv vælge kombinationerne. Jeg sætter blot lidt op til inspiration, siger Jeanette Rubæk.

I det nye rum er der bordopstillinger, der giver en idé om, hvad der kan lejes til en festlig middag, konfirmation eller bryllup. Det er et lokale, der fra sidst i juni kan lejes til festlige begivenheder.

Inde i det hyggelige butikslokale er der meget at se på. Jeanette Rubæk understreger, at hun kun indkøber brugte ting, der har en vis stil. Det omtaler hun som ekslusivt vintage og genbrug. 

– Tingene må meget gerne have en historie, understreger hun. Blandt mine nye varer er jeg meget glad for mine smukke vaser og kander i tjekkisk krystal og de forureningsfri soya-lys og sæber fra Ærø, slutter Jeanette Rubæk, da jeg beder hende fremhæve noget specielt i butikken. 

Jeg tager afsked med Jeanette Rubæk og de to milde Broholmere Balder og den yngre Holger.