Selvom Corana krisen i skrivende stund ser ud til at ebbe ud, og de fleste er ved at vende tilbage til en normal dagligdag, har den sat sig nogle spor. De er måske værd at holde fast i. Vi har nemlig alle sammen – i endnu højere grad – fået øjnene op for, hvor vigtigt det lokale liv er.

Når vi er kommet rundt til forskellige forretningsdrivende i forbindelse med dette blad, er der én ting, der går igen. Det er ikke hjælpepakker eller folk udefra, der får tingene til at hænge sammen – det er opbakningen fra de lokale. Skal vi give en ekstra skilling eller flytte nogle indkøb til nogen, som vi ved har svært økonomisk, fortrækker vi at støtte nogen, vi kender.

Og hvis krisen nu forhåbentlig ebber ud hen over sommeren, så lad os holde fast i det. Lad os i endnu højere grad støtte de lokale butikker, gårdbutikker, producenter og kunstnere. Gør vi det, så er de her også, hvis det virkelig brænder på en dag.

Også på redaktionen på Tøsingen og Thurineren har vi oplevet, at der er blevet bakket op. Medierne har det generelt svært, og de lokale medier endnu værre. Corona krisen har kun gjort det endnu værre.

På Tøsingen og Thurineren har vi sjovt nok oplevet det modsatte. Selvom de første blade kom kort efter landet blev lukket ned og usikkerheden var allerværst, har opbakningen fra læsere og annoncører været overvældende.

Der er nok kun én forklaring. Når der er krise, støtter vi dem, der er lige omkring os. Og det er jo en god ting. Så lad os blive ved med det.