Efter flere ugers udskydelse kunne seniorerne endelig starte op med træning igen, efter den obligatoriske lange vinterpause – og der har været knald på lige siden.

Flere nye, samt en masse velkendte ansigter, er startet op igen. Det gør, at vi igen samler op imod 40 til træning. Da Covid-19 spøgelset stadig hang over os, var vi ved første trænerfløjt selvfølgelig delt i to grupper, så smitterisikoen er minimal. Men siden har Mette Frederiksen rykket grænsen til 50, så nu træner vi i samlet flok.

Bad og røverhistorier i omklædningsrummet er fortsat begrænset, så vi mangler fortsat det der trækker folk til, udover fodbolden, den gode stemning og det sociale i omklædningsrummet. Det kommer selvfølgelig igen, og til den tid vil røverhistorierne have hobet sig gevaldigt op. Det kan vi kun glæde os til!

Trænerens navneleg

Mange til træning betyder naturligt nok også, at vores nye træner Simon Flindt skal lære en masse nye navne at kende. Det er ikke nemt, og da træningen ikke er delt op i 1/2 hold, bliver det selvsagt noget mere besværligt. Han skal nok komme efter det. Heldigvis er der nogle, han kender på forhånd, om det er for noget godt, det må han selv svare på. Jeg kan bare konstatere, at han kendte Søren Jensen, inden han kom. Selvfølgelig for noget godt, for han er en god spiller…

Siden det blev annonceret, at Simon overtog førsteholdet, har der været en forventningsglæde og en tro på, at det nye trænerskifte kunne føre til noget godt. Simon har et godt ry som fodboldtræner og har leveret fine resultater i flere serieklubber, hvilket selvsagt forstærker forventningerne en smule.

Hans dødsløb, som vi alle hutler os igennem som afslutning på hver træning, giver associationer til en tid, hvor en anden dygtig træner var her. Ikke for de unge, men for os “gamle”, som havde Kurt Hansen som træner i hans anden omgang i klubben. Sidste gang, jeg var i form, var under Kurt og det var personligt en rigtig god oplevelse.

Form og kvalitet i fodbold hører unægtelig sammen, især når vi snakker seriefodbold. Det kan være altafgørende i mange kampe, så selvom det er træls, er det altså vigtigt. En lille forsigtig tese er også, at man ikke udvikler sig som spiller, hvis formen er dårlig.

De unge vælger Thurø

En af de “gamle” som 27-årig. Det er realiteten og heldigvis for det. Flere unge vælger Thurø til, når de vender hjem fra efterskole, eller stopper som ungdomsspillere. Det er helt essentielt for klubben, at ikke kun thurinere, men andre unge i nærområdet vælger os til – og det gør de heldigvis. Så nye ansigter, både på bænken og måske endda på banen, er hvad der kan forventes, når sæsonen forhåbentlig begynder i april. Første runde i påsken er udsat, så vi håber og tror på, at turneringskampe kan begynde efter påsken..

Ny træner betyder selvfølgelig også, at dem der før lå i periferien til førsteholdet, nu måske kan spille sig på og gøre en forskel under en ny træner. Det giver en god intensitet i træningen, som flere har savnet. Det skal vi holde fast i og dyrke. Ikke kun fordi man vil vise sig frem for en ny træner, men fordi vi igen skal have en træningskultur, hvor intensiteten er i top. Det skal plejes og passes, hvis man vil fastholde det.

Samme sang, ny sæson. Både og. Nogle kan trække paralleller til tidligere sæsoners opstart, hvor vi også har været mange. Men vi står altså i en ny situation, med alt det samfundet har været igennem. I andre klubber er adskillelige spillere stoppet, da man under covid-19 har fundet nye interesser. Skrækeksemplet finder vi i Albaniserien, hvor det pågældende hold har mistet 10 spillere, som under corona har mistet lysten til fodbold..

Den problematik står vi heldigvis ikke i og med et spændende forår i vente for alle klubbens seniorhold, er der da også brug for alle mand. Både hold 1 og 2 spiller med om oprykning, og det kræver mindst 30 spillere til træning hver gang, hvis man vil gøre sig gældende.

Stjernen skal falme

Et spændende forår tør jeg godt love, hvor klubben har brug for en masse opbakning, hvis restriktionerne tillader det. Der er stribevis af topkampe på Thurø Stadion, hvor flere af dem er direkte dueller om vigtige point i toppen af serie 2.

Derudover en vigtig udebane kamp imod Stjernen, som jo bekendt huserer lige over dæmningen. Skal vi ikke fortsætte traditionen med, at vi møder op med langt de fleste tilskuere og fylder den ene halvside, som vi plejer. Et ekstra krydderi til dette er også, at Simon Flindt tidligere har trænet Stjernen. Så intet andet end en sejr i den kamp tæller, og hvis opbakningen er, som den plejer, så er jeg sikker på, at gutterne giver deres absolutte bedste.