Tåsinge Gymnastikforening har gået og trippet i tre måneder for at komme i gang med deres spritnye OCR-træningsbane. Den stod klar den 1. oktober, men så kom anden nedlukning, men nu har de endelig startet et hold.

Er man til at smide rundt med traktordæk, kravle over forhindringer og løbe gennem kolde vandløb, så skal man måske med på bølgen og dyrke den forholdsvis nye sportsgren OCR. På den nye bane i Vindeby løber Anne Lolk og hendes tvillingebror, Kristian, rundt og træner, og man er ikke i tvivl om, at det er en sport for de hårde piger og drenge.

– Det er ikke bare at løbe fra A til B på en flad vej. Der er en masse forhindringer, og det er både udfordrende og ikke mindst sjovt. Det er ligesom et fitnesscenter, men ude i naturen. Man leger, fortæller Anne Lolk.

Hvis navnet Anne Lolk måske virker bekendt, er det fordi hun deltog i OL i roning i letvægts dobbeltsculler i både 2012 og 2016. Hun har dog for længst lagt elitesporten bag sig og har i dag kastet sig over OCR, som hun dyrker sammen med sin bror. Han er dog lidt mere seriøst end hende.

Anne og Kristian Lolk er instruktører på det nye anlæg og håber på sigt, at der kommer nogle hold, der også kan deltage i konkurrencer og motionsløb.

– Vi kunne mærke rundt omkring, at der var mange der havde lyst til at lave OCR, og så gik vi i gang. Det er især mænd, der bliver tiltrukket af sporten, og dem har vi ikke for mange af i gymnastikforeningen, fortæller Anne Lolk.

Stor opbakning

Tåsinge Gymnastikforening har fået stor lokal opbakning til at få etableret træningsbanen. Den har kostet næsten en halv million – 440.000 helt nøjagtigt – hvoraf de 350.00 kroner er kommet fra fonde og sponsorer. Derfor ærgrer det det formanden for Tåsinge Gymnastikforening, Finn Weber, at forsamlingsforbuddet gjorde, at banen lå hen i tre måneder.

– Der er en kæmpe interesse og opbakning, og vi havde bare glædet os til at vise den frem og få den brugt, men nu er vi heldigvis i gang, siger han.

Ved genåbningen 1. marts blev det tilladt at dyrke sport i hold udenfor med hold op til 25, så hver onsdag klokken 19, er der træning. Man skal melde sig til på gymnastikforeningens facebookgruppe, “OCR 5700 (Tåsinge Gymnastikforening)” og det koster 30 kroner per gang.

– Den skulle jo gerne være med til at tiltrække en masse nye medlemmer, ligesom vi kan bruge den til de almindelige gymnastikhold, så det er fantastisk, supplerer næstformanden Signe Lolk, der er kusine til Anne og Kristian, hvis man undrer sig over navnesammenfaldet.

Offentlig adgang

Hvis man ikke har mod på at deltage i den organiserede træning, kan alle, der har lyst, smutte forbi og prøve træningsbanen, der ikke er til at overse ved indkørslen i Tåsingehallen.

– Vi sætter dog grænsen ved, at der kommer organiserede hold udefra. Så vil vi gerne have vores egne instruktører på, men ellers er banen jo lavet til folk på Tåsinge, siger Finn Weber.

Så næste gang man er ude på en løbe- eller cykeltur, så kan man smutte forbi OCR banen og prøve om det er noget, og måske deltage på gymnastikforeningens hold senere. Men Finn Weber advarer om, at det er en sport man får tunge arme af, selv hvis man er i god form.

– Vi nåede at have en gruppe af mænd til at prøve, inden nedlukningen kom. De var vældigt kække i starten, men de var meget ydmyge, da de var færdige, griner formanden.

Man kan da også få tunge arme bare af at se på Anne og Christian Lolk, når de smider rundt med traktordæk, svinger med tunge tov og hæver sig op og ned i de nye stativer. Instruktørerne er lige så klar som den nye bane.

Det er OCR

OCR står for Obstacle Course Racing, som bedst kan oversættes med de forhindringsløb man finder på militære øvelsesterræner. Det er en forholdsvis ny sport, hvor deltagerne løber en rute med en masse forhindringer. Forhindringerne kan være alt fra vandløb, man skal igennem, til mure, der skal kravles over. Der kan være tunge ting, der skal flyttes undervejs og forhindringerne indeholder ofte mudder.

De har støttet økonomisk:

Nykredits Fond

Fonden for Fynske Bank

DIF og DGI´s foreningspulje

REMA 1000, Vindeby

Østifterne

Tømrermester Max Hansen

Volkswagen Svendborg

Taasinge Elementer

N. Kjær Bilcenter

Skoda Svendborg

Samarbejdspartnere

Tåsingeskolen

A-sport

HORTUS Anlægsgartnerfirma

Lundby Grillen

SKRÆPS Vognmandsforretning

Portrætfotograf Thomas Jessen

Svendborgsund Bryghus