Christina Bakkegaard Gregersen er ved tænde et par lanterner på trappen op til 1. sal, da jeg træder ind ad døren. Vi følges ad ovenpå. Fra kontorets store gavlvindue er der en smuk udsigt ned over markerne mod Thurøbund med Fredskovens store bøge i baggrunden.

– Ja, det er en skøn udsigt. Den kan godt give lidt inspiration, medgiver Christina Gregersen med et lille smil.

Hun har for nyligt startet sin egen grafiske virksomhed ”Grafisk Udtryk” her på Søndervej 61.

– Det er over 20 år siden, at jeg blev uddannet grafiker, efter 4 år på Svendborgtryks tegnestue. Siden er jeg også blevet datamatiker. Inden datamatikeruddannelsen arbejdede jeg i ca. 14 år på et stort trykkeri med tryksager. Jeg har haft nogle gode arbejdspladser, men nu vil jeg prøve på egen hånd. Inden jeg startede for mig selv, var jeg ansat på en IT-virksomhed. Men de havde ikke nok opgaver til at have en fuldtidsansat grafiker. 

– Jeg har stadig opgaver for min seneste arbejdsgiver, men nu tilbyder jeg bare også mit arbejde til andre virksomheder og private. Min målgrupper er den lille og mellemstore virksomhed. Så uanset om der skal laves logodesign, hjemmeside, tryksager, reklamer eller messestande er jeg parat til at hjælpe. Men det kan også være mindre opgaver som opsætning af festsange og layout af forsiden til en eksamensopgave.

– Man kan også få en fordelagtig abonnementsordning på et aftalt antal timer om ugen. Det er en oplagt mulighed for virksomheder, der ikke har opgaver nok til en fuldtidsgrafiker, eller i perioder har brug for en ekstra grafiker. Her kan man få hjælp til nyhedsbreve, flyers, brochurer, julekataloger, vedligeholdelse af hjemmesiden og meget mere, understreger Christina Gregersen. Hos mange havner denne type opgave hos en kontoransat, der så skal løse kreative opgaver, de hverken er uddannet til eller er helt indstillet på. Det handler trods alt om firmaets ansigt udadtil.

– Det med at være kvalitetsbevidst har jeg fra min far Karsten Bakkegaard, der i 1969 startede Bakkegaard Thurø El-service. Kunderne er det vigtigste og kvaliteten skal være i orden. Jeg sætter en stor ære i mit fag, og elsker at levere et flot og gerne unikt produkt.

– Det er derfor både bevidst men også lidt pudsigt, at ”Grafisk Udtryk” blev registreret 02-02-2020, samme dag min far havde 41-års jubilæum, slutter Christina Bakkegaard Gregersen, der bor med mand og tre børn på Vibevænget.