Pia og Michael Fohlmann havde gjort klar i tre måneder, inden de åbnede Svendborgsund Plantesalg på Bregninge bakke sidst i februar. Selvom de slog dørene op næsten samtidig med, at Corona-virussen ramte Danmark, har kunderne fundet vej til butikken.

BREGNINGE: Tøsingen besøger det nyåbnede Svendborg Sund Plantesalg ved Bregninge på et tidspunkt, hvor alvoren af Corona-bølgen er ved at gå op for den danske befolkning. Et par dage før er mange butikker blevet bedt om at lukke, men ikke butikker hvor man naturligt kan holde god afstand. Og sådan et sted er Svendborgsund Plantesalg trods alt.

– Vi tænkte godt nok, at det var noget møg. Men indtil videre holder vi åbent, og vi kan ikke gøre andet, end at tage det dag for dag, fortæller Michael Fohlmann.

Der står håndsprit ved indgangen og ved kassen, og der er god plads i butikken, så kunderne kan holde afstand. Desuden har parret sat mærkater op, så man kan holde den officielle afstand, når der skal betales ved kassen.

Selvom havesæsonen ikke er startet helt endnu, er parret meget godt tilfreds med antallet af kunder.

– Det er jo ikke rigtigt blevet forårsvejr endnu, så om det er kulden eller Coronaen, der gør, at der ikke har været det helt store rykind, ved vi jo ikke, siger Michael Fohlmann.

Planter igen

Pia og Michael Fohlmann overtog butikken tilbage i november. Planteskolen var inden da lukket i to omgange på grund af forskellige ejeres sygdom, men Pia og Michael kunne se, at beliggenheden af virksomheden var god. De kommer fra Birkende ved Langeskov, og de trængte til at blive selvstændige igen efter nogle år som fastansatte i 7 – 16 jobs.

– Hvis det havde ligget nede for enden af en markvej, havde vi nok ikke kastet os ud i det. Men vi kunne jo godt se, at der er en god trafik af folk både fra Tåsinge og Langeland, der kører forbi. Og de har opdaget, at vi har åbnet, fortæller Michael Fohlmann.

Parret synes, de er blevet taget rigtigt godt imod på Tåsinge og de fortæller, at de ofte får ros af kunderne for indretningen af plantesalget.

– Men du må gerne skrive, at vi også har stueplanter. Af en eller anden grund, er der mange, der tror, at vi kun sælger udendørs planter, siger Michael Fohlmann.

Starter forsigtigt

Pia og Michael Fohlmann håber, at de får lov til fortsat at holde åbent, men de kan ikke gøre andet end at følge med i, hvad myndighederne beslutter.

– Heldigvis er der jo god plads, og de fleste af arealerne er jo udendørs, så vi håber, siger Michael Fohlmann.

Men parret glæder sig samtidig over, at de startede forsigtigt ud. De har valgt ikke at have nogle ansatte i begyndelsen, og så er der endnu ikke hverken buketter eller gaver, og hvis man vil have pakket noget ind, er det høflig selvbetjening.

– Varerne bliver jo også kørt rundt i landet uændret, så vi har ingen problemer med, at vi risikerer at løbe tør for varer, slutter Michael Fohlmann.

Mange på Tåsinge og på Langeland har masser af tid til at gå i haven, og hvis man skal have nye planter i bedene eller i stuen, er der altså igen grønt i plantesalget på Bregninge Bakke.