Corona er er ingen hindring, og fastliggere med “sommerhus”, der kikker forbi i godt vejr, og nyt klatre-
stativ til alle børnene på legepladsen, er blot nogle af velkomsttilbuddene til gæsterne på Thurø Strand Camping

De elsker campinglivet. Ikke fordi de er på ferie. Nej, de lever af det.

Ægteparret Louise og Thorkild Harnfeldt bor og arbejder lige midt i smørhullet på Thurø, og fredag 26. marts, altså i god tid før påskeharen rykker ind, åbner de for en ny sæson i Thurø Strand Camping i Smørmosen.

De er klar til endnu en sæson i coronaens skygge, fordi solen skinner over Smørmosen.

Ismanden er netop forbi og fylder fryseren op, så der også er godbidder til alle børnene, og hunden Vito på bare 16 uger får et klap på skulderen, og vil have mere, da vi møder Mogens, “bare Mogens, det er det, de kalder mig”, vinter og sommercampist, men med adresse i Svendborg, og veninden Bitten med vovse i snor, på en lille runde på campingpladsen i forårssolen.

Fastliggere med
“sommerhus”

– Vi har mange fastliggere, der bor i Svendborg eller forholdsvis tæt på rundt om på Fyn, og de bruger os som en slags sommerhus, hvor de kommer et smut forbi en eftermiddag, en aften eller i weekender, når vejret er til det, siger Thorkild.

Jo, campingpladsen med 300 pladser, det vil sige til både telte, campingvogne, autocampere og hytter, vågner af vinterdvalen og er klar til at springe ud med foråret.

– Vi overtog efter Hanne og Basse i 2014, så det er ottende sæson, vi går ind til, fortæller Louise, da hun har klappet færdig, og vovse Vito går videre i teksten. I snor.

Skæbneåret 2020 var trods corona-mareridtet, eller måske netop derfor, fordi danskerne holdt ferie på hjemmebane, det bedste, de har oplevet. Paradoksalt, måske.

– Men vi har de samme forventninger i år, måske endda mere. Vi er godt booked…, siger Thorkild.

Rullegræs og klatrestativ

Sidste år investerede de i en ny toiletbygning, og det trak tænder ud, så til denne sæson er det blevet til at male nogle af hytterne og nye møbler, lægge 1500 kvadratmeter rullegræs på otte comfortpladser med vand og afløb, hvilket er meget populært hos magelige campister, og til børnene er der nye legeredskaber, blandt andet et klatrestativ, på legepladsen.

– Vi har mange børnefamilier. Smørmosen trækker meget med strand og minigolf, siger Louise.

Men de har også haft besøg af en Puch Maxi-klub, der et par gange er kommet kørende 15 mand helt fra Viborg for at slå sig ned i idyllen på Smørmosen, hvor der også er et værksted med plads til sorte fingre.

– Jamen, vi oplever, at mange kommer igen, og den bedste anbefaling, vi kan få, er, når nogle ringer og siger, “at I er blevet anbefalet af nogle af vores venner…”, siger Louise Harnfeldt, da hun er klatret ned af klatrestativet. I sikkerhed med fast grund under fødderne.