Silverrudder (Sølvroret) er verdens største ”singlehand” sejlads, og så finder den sted lige under næsen på os. Her i 2020 var der omkring 400 tilmeldte både til den højt roste internationale sejlads. En del nåede dog ikke frem til start i Svendborg. Der var simpelthen ikke vind nok. Og sådan fortsatte det under hele sejladsen. Helt i modsætning til 2018, hvor bådene havarerede på stribe i den stærke blæst med Fyn om styrbord, nærmest inden de var nået ud under Svendborgsundbroen. En tysk sejler hørte ikke advarselsråbene fra os i Vindeby Havn, inden han bankede direkte ind i havnens stensætning få meter fra os.

I år var det så en meget adstadig afgang med Fyn om bagbord.

Der var ganske få tilskuere, der fulgte sejlerne ud gennem Thurø Sund. Her kunne vi landkrabber ellers nyde synet af de mange flotte sejlskibe i alle størrelser. Helt tæt på.

Det er sjældent, at man kan følge kapsejladser fra land, men det kan man faktisk godt mange steder på Thurø. Det må Svendborg Amatør Sejlklub, der arrangerer Silverrudder, og Thurø Sejlklub godt tænke ind i deres sejladser. Giv os endelig et praj så vi kan nyde synet!