Ind til for to år siden lå Fynske Bank med sin lokale afdeling midt på Bergmannsvej ved siden af skolen. Det blev historie, bankafdelingen lukkede og Thurøs eneste hæveautomat forsvandt kort tid efter. Lokalerne stod tomme et stykke tid.

Men så skete der noget. Alene navnet smager af sol og sommer. Sommerville.

– Ja, det tog et stykke tid at nå frem til det navn, siger Pernille Groth Kampmann med et smil. Jeg havde egentlig etableret min anden forretning festsalg.dk med lager i bygningen. Det er mest en nethandel. Men så fik jeg tanken om at åbne en egentlig livsstilsbutik med almindelige åbningstider. Og det har jeg ikke fortrudt et øjeblik.

Vi bliver afbrudt af kunder i butikken. En kunde drager afsted med en træstol til sin mor. Den havde han set udenfor flere gange fra bussen. To kvinder strejfer rundt og kigger på de mange forskellige varer i butikken.

– Mange thurinere køber gaveartikler og plejeprodukter. Sommergæsterne køber typisk brugskunst.  Vi ser naturligvis flest kvinder i butikken, og vi kan mærke, at der er kommet flere børnefamilier til Thurø, tilføjer Pernille Groth.

Pernille Groth kommer oprindeligt fra Marstal, men er bosiddende med mand og børn på Thurø. Hun har en baggrundsuddannelse som forretningsudvikler. Nogle vil huske hende og søsteren Gitte Groths arbejde for Valdemars Slot i en årrække. 

Hvis Pernille Groth skal pege på noget i butikken, så er det de mange unikke ting. 

– Dem ser man ikke andre steder. Samtidig er det til gode priser. Gavekurve og lækre sæber er der også bud efter. Det samme gælder fødevarer som bornholmske rapsolier i forskellige dekorative varianter. Vi har også danske chokolader og Møn bolcher. I den anden ende er der flotte bordlamper og dekorative plakater i A3-størrelse fra Mouse and Pen. Vi har også masser af små sjove pyntefugle, slutter Pernille Groth Kampmann.

Som mand skulle jeg have en indkøbsliste for at finde ud igen. Sådan har kvinder det vist ikke. Min kone elsker en strejftur i Sommerville.