Værtsparret Pia og John Jensen er klar til at åbne Skipperkroen, når Mette Frederiksen siger “go”, og de har mange tilkendegivelser fra folk, der vil holde deres fest hos dem og derfor har udsat den, blandt andet et bryllup, fordi der skal være plads til alle de gæster, de vil have med. Det skal corona ikke sætte en stopper for

“Skal fødselsdagen, mindehøjtideligheden, barnedåben, jubilæet, brylluppet eller anden mærkedag holdes i smukke omgivelser, er vi parate…”

Sådan præsenterer Pia og John Jensen, værtsparret på Skipperkroen, sig på deres hjemmeside. De vil så gerne gøre det så godt, når der skal være fest i familien eller til en mindehøjtidelighed efter en begravelse eller bisættelse. De er professionelle og kan håndtere enhver situation.

Men corona lægger i den grad en dæmper på ambitionerne om at gøre en forskel med god mad, et kaffebord og høflig betjening i de hyggelige og lyse lokaler i Skipperkroen.

Her er så stille…

– Her er så stille, siger de, mens de kikker sig omkring i de tomme lokaler, der jo skulle være fyldt med glade mennesker og festtaler. Til onkel Hannibals 80-års fødselsdag eller det unge brudepar.

– Jamen, vi glæder os bare så utroligt meget til at byde gæsterne velkomne. Vi glæder os virkelig, vi har stort fokus på, at vi er klar til at åbne, siger Pia Jensen.

Og gemalen tilføjer:

– Det er så mærkeligt efter så mange år med knald på, og så pludselig… Det her.

Pia og John Jensen overtog Skipperkroen 1. april i 2000, og efter en kort periode med a la carte gik de over til kun at stå for selskaber og levere selskabsmad ud af huset.

– Vi er afhængige af selskaber og diner transportable, og vi holder fast i vores koncept efter 21 år, siger John Jensen.

Køkkenet er et tomrum

Han er kokken, der står i køkkenet og tilbereder maden. Men køkkenet er et tomrum i disse coronaramte tider, og der er hverken gang i kødgryder, ovn eller gasblus. Det spejlblanke anretterbord i midten, som ellers ville være fyldt med serveringsfade, er tomt.

– Men vi er meget glade og taknemmelige for, at mange har udskudt deres fest, fordi de vil holde den her med alle deres gæster. Ja, nogle har sågar rykket et bryllup for at være på den sikre side, siger værtsparret.

De krydser fingre for, at vaccinerne bliver en succes, så landet kan åbne mere, inklusive dørene til Skipperkroen, og med plads til større selskaber.

– Vi må og skal tro på eksperterne, vi skal ikke risikere en tredje bølge, der ødelægger det hele, siger John Jensen, og derfor accepterer han tingenes tilstand.

Efter en kold tyrker corona lukning i marts 2020, der varede et par måneder, havde Skipperkroen åbent hen over sommeren til slutningen af oktober.

– Vi nåede lige at få september og det meste af oktober med, og vi havde travlt fra august til oktober. Det var godt, fortæller de.

Men siden har det været så som så med det hele. Men kromutter og krofatter har en tyrkertro på, at der nok skal komme gang i kødgryder, anretterbord, proptrækker, øloplukker, kaffemaskinen og festtalerne igen.

– Vi er klar og hejser flaget, når Mette Frederiksen siger “go”. Vi glæder os til, at telefonen begynder at ringe og folk bestiller en fest, og vi ved, at mange glæder sig til at holde deres fest her hos os. Og hvis samfundet er åbent til jul, tror vi på, at der bliver mange julefrokoster, at folk tager revanche ovenpå denne corona-karantæne…