Fonden for Fynske Bank støtter Thurø Boldklub med 25.000 kroner til nye låger i køkkenskabene og andre ting, så boldklubben kan være på forkant og leve op til myndighedernes hygiejnekrav

Duften af kaffe breder sig i køkkenet i Thurø Boldklub en tilfældig forårseftermiddag, og nu mangler æresmedlem Ebbe Arnvig bare lige at hente kopper og underkopper ud af skabet.

Han åbner behændigt skabslågen, og så er den klaret.

Og hvad så? Det er vel ikke noget særligt at servere en kop kaffe.

Jo, lige netop denne eftermiddag, der i øvrigt ikke er mere tilfældig, end der er særlig grund.

Privatkundechef Kristoffer Marchmann, ikke fra Mars men fra Fynske Bank, kikker forbi med en velkommen check, der er så stor, at den fylder godt i det lille boldklubkøkken, da han overrækker den til Ebbe Arnvig.

25.000 kroner at gøre godt med. Tak for kaffe.

Køkkenet er centralt sted

Og hvad går pengene til?

– Baggrunden er, at vi søgte Fonden for Fynske Bank om hjælp til et nyt køkken, så det er up to date, og det kan leve op til myndighedernes krav, forklarer Ebbe Arnvig.

Alle, og det er mange, der gennem årene er kommet i Thurø Boldklub, vil vide, at klubhusets køkken er lidt af et omdrejningspunkt, når der skal hygges. Det slider, og som Ebbe Arnvig siger:

– Klubhuset er godt 30 år, og det er altid bedre at være på forkant i forhold til levnedsmiddelmyndighederne. Det er tid til fornyelse. Som fodboldklub med mange frivillige, er vi afhængige af diverse fonde, når der skal ske ombygninger og forbedringer, altså til den løbende renovering af klubhuset.

15 mio. kr. til
lokalsamfundet

Kristoffer Marchmann fortæller, at sådan en ansøgning ryger op til “fondsbestyrer Henrik Bo Jensen, der sammen med formand Uffe Strandby gennemgår ansøgningerne, som der er mange af. Fonden har et årligt budget 15 millioner, fordelt med 7,5 millioner kroner øremærket idræt og kultur og 7,5 millioner til legater til særlige initiativer, der er til gavn for det sydfynske område.

– Beløbet blev hævet fra 12 millioner kroner til 15 millioner kroner i 2020, fordi vi ville være med til at gøre noget ekstra for lokalsamfundet på grund af corona, forklarer Kristoffer Marchmann.

Fonden for Fynske Bank uddeler forskellige store beløb plus mange på 25.000 kroner.

– På den måde er vi med til at holde liv i og styrke det lokale foreningsliv, siger Kristoffer Marchmann ikke uden en vis stolthed i stemmen.

Måske en plads på
oldboysholdet

Ebbe Arnvig nikker anerkendende, mens han tager endnu en slurk af kaffen.

– Vi er utroligt glade for den støtte og opbakning, vi får fra Fynske Bank. Køkkenet er et vigtigt og centralt sted i klubhuset. Det skal se ordentligt ud, fordi det sender et signal om hygiejnen. Men også at folk behandler det ordentligt.

Og måske betyder dette lille møde ved “køkkenbordet” også, at Thurø Boldklub af 1920 får et nyt medlem. Kristoffer Marchmann er nemlig flyttet til øen med familien, og han har da tidligere forsøgt sig med verdens bedste legetøj, fodbolden. Så måske er der en plads på et af oldboys-holdene…