På Thurø Skole står en af Svendborg kommunes 11 genforeningssten. Den blev afsløret d. 20. juli 1920, og nu er tiden så kommet til, at den skal fejres og fredes.

Kulturminister  Mette Bock besluttede i 2018 at frede alle genforeningssten i 2020 for at markere Sønderjyllands genforening med Danmark i 1920.

I Danmark sker dette torsdag d. 14. maj, da det er denne dag, hvor skoler i hele landet har mulighed for at være sammen om at markere en national begivenhed, og det gør vi også på Thurø.

Open by Night

Torsdag d. 14. maj afslutter skolen en emneuge, hvor hele skolen i en uge har været omdannet til en miniby. På denne torsdag har minibyen “Open by Night” for børn, forældre, søskende og bedsteforældre, og i år også en fejring af genforeningen.

Vi vil gerne invitere øens befolkning og andre interesserede til festen  på skolen. “Open by Night” starter kl. 17.00 og alle  byens butikker, spisesteder og andre aktiviteter har åbent hele aftenen, og alle er velkomne.

Kl. 19.00 starter selve genforeningsfesten. Vi samles omkring genforeningsstenen i skolegården, og her vil minibyens egen borgmester og formand for Børne og Ungeudvalget i Svendborg Kommune, Henrik Nielsen, holde taler. Vi synger alle en sang, når stenen erklæres for fredet. Derefter vil der være det “Store Sønderjyske kaffebord” for alle.

Forældre, bedsteforældre og alle andre deltagere opfordres til at medbringe kaffe og kage til det fælles kaffebord, for er der en bedre måde at fejre både vores små fællesskaber – skolen og øen – og det store danske fællesskab, end ved at hygge sig med kaffe og kage – og så på Sønderjysk?

Kom og vær med til at fejre vores dejlige fællesskaber. På gensyn til jer alle torsdag d. 14. maj på Thurø Skole.