Det kan nok overraske en og anden, at Thurø med næsten 4.000 indbyggere kun har ét vinteråbent spisested og værtshus. Men det lille stråtækte hus på Bergmannsvej er ene om budet.

For 5 år siden blev “Stuen” omdøbt til Café Retro med et koncept, der satsede mest på spisende gæster.

Retro blev så til Thurøstuen igen, da Charlotte Sørup for 3 år siden overtog stedet. Nu var her feminint med en énkvindehær i køkkenet og bag baren. 

Nu har det yngre par Camilla Andersen (35) og Thor Pedersen (38) overtaget “Stuen”.

– Vi har ikke lagt os fast på noget bestemt koncept, understreger Camilla straks fra starten, da vi mødes i de hyggelige lokaler.

– Jeg bruger min mavefornemmelse og lægger følelserne i det. Vi må være fleksible og skyde os ind på gæsternes behov og ønsker.

– Men vi er indstillet på, at det godt må være en blanding af mad til rimelige priser og så gerne nogle festlige stunder, tilføjer Thor.

De ser begge en stor fordel i, at de kan supplere hinanden i det daglige arbejde. De har heller ikke langt fra hjemmet til arbejdspladsen.

– Vi er gode til at forstå hinanden uden lange forklaringer, fortsætter Camilla. Vi håber på at få gæsterne til at føle sig stolte af deres lokale sted. De kan stort set få det, som de vil. Gerne med mad udefra til arrangementer, men drikkevarer her.

Det ser ud til at være gået godt de første par måneder. Januar og februar er ellers døde måneder i branchen.

– Det har vi ikke mærket. Tværtimod. Men vi holder også åbent hver dag i ugen fra 12 til tidligst kl 22, og torsdag, fredag og lørdag noget længere. Vores store ilddåb var en herlig flok fra sponsorfodbold i Thurøhallen. Der var 70 mennesker til mørbradgryde. Heldigvis gik det over al forventning. Men i det daglige er det nok lige i overkanten, siger Camilla med et smil.

– Samtidig er det glædeligt, at vi også ser mange yngre mennesker komme ind ad døren. Men vi er jo også selv yngre, tilføjer Thor. Derfor arbejder vi også ihærdigt på at få sat skub i nogle dart- og billardturneringer. Vi har jo et billardbord i uforstyrrede omgivelser på 1. sal. Og ude i rygestuen er der et fint hjørne med dartspil.

Arveligt belastet

Det kan godt være, at værtsparret satser på et bredt publikum, men musikken er behageligt dæmpet rythm and blues fra en svunden æra. Thor trækker på smilebåndet, når jeg nævner det for ham.

– Jeg er nok arveligt belastet, indrømmer han. Min far Bent var musiker. Og det er måske nok noget der ligger i blodet fra den tid.

Thors mor Kirsten og faren Bent drev Thurøstuen i 1990’erne op til omkring årtusindeskiftet. Bent døde for nogle år siden, men Kirsten kigger indenfor regelmæssigt for at se, hvordan det går. Også Camilla og Thors søn Hector på 13 kigger indenom. 

Lad mig tilføje, at prisniveauet på “Stuen” ikke er monopolpriser, men ganske rimelige. Æggekage med spæk koster 100 kr og en pariserbøf med det hele 120. En flaske italiensk husets vin koster 125 og en almindelig øl 20 kr. Hver den første torsdag i måneden serveres der mormormad til 50 kr. Husk tilmelding.

I næste nummer af  Thurineren vil vi løfte lidt af sløret for de kommende arrangementer på “Stuen”.