– Thurø er sgu’ da kedelig, lød det fra nogle bilister, der besøgte øen. Vi kørte hele vejen ud til Grasten og tilbage igen. Der var ikke meget liv.

Ok, det var nok ikke den bedste måde at se øen på. Her inde på ryggen af Thurø oplever man ikke meget af det, Thurø har at byde på. De havde misset Smørmosen, minigoflen og de smukke strækninger langs vand og skov.

Ved et hurtigt kig kan Thurø By også virke som lidt af en soveby. Men sådan er virkeligheden ikke. Det vil være vores opgave at grave lidt dybere i det liv, der udfolder sig under overfladen. Vi har et aktivt foreningsliv, vi har energiske forretningsdrivende med gode tilbud, og meget liv udfolder sig langs vandkanten. Og nok så vigtigt er det, at vi har et persongalleri på Thurø, der sagtens kan fortælle os andre et og andet til eftertanke. 

Som mange andre thurinere var jeg ked af, at Thurineren tilsyneladende drog sit sidste suk i december sidste år. Christian Dan Jensen havde ført en pen med en positiv og menneskelig holdning til livet på vores ø. Det skal han have stor tak for. Specielt når vi ved, at der ikke er mange penge i at drive et magasin af den beskedne størrelse. Det gøres mest “con amore” – af kærlighed.

Selv om Jysk Fynske Medier opkøbte og lukkede Mit Svendborg, Tøsingen og Thurineren er der fornyet håb. Ophavsretten til Thurineren ligger nemlig hos Thurø Boldklub. Det er også boldklubbens senior-medlemmer, der sørger for, at du i dag sidder med den nyeste udgave i hånden. Det tager vi hatten af for!

Når vi er ved Thurø Boldklub, bliver det rigtig sjovt at se fodboldveteranerne fra Barcelona og Thurø tørne sammen på det lokale stadion. Camp Nou er det ikke, men det bliver helt sikkert festligt. Det er der mere om længere fremme i magasinet.

Vi håber, at I vil tage godt imod det nye Thurineren. Min hustru Mai-Britt og jeg selv er utroligt glade for at være flyttet til Thurø efter mange år på stenbroen op ad Istedgade i København. Vores medierådgiver Hans Jørn Rasmussen er også boende på Thurø. Han er stormester i bridge, og mange husker ham fra hans mangeårige arbejde som salgskonsulent for UgeAvisen Svendborg, Fyns Amts Avis og Lokalavisen Svendborg. Tag vel imod ham. 

Uden jeres medvirken er Turineren intet værd. Vi håber derfor, at I vil gøre jer klar til både at komme med gode historier og lidt om jeres kommende aktiviteter i foreningerne. Vi afholder et åbent kontaktmøde med jer i maj måned på Bergmannshus. Se mere om det inde i magasinet.

Redaktionen har fravalgt at skrive noget om corona-epidemien. Det vil være alt for
uaktuelt.

Rigtig god læselyst!